Leave a comment
wifi-advertising-hotspot-faq

Въпроси

Виe прокарвате ли Wi-Fi ?
Не.
Ние ви даваме възможност да изкарвате пари от вашaта Wi-Fi връзка посредством уникална рекламна платоформа.

Виждал съм подобни неща в чужбина по летищата, това същото ли е ?
Подходяща метафора може да бъде, че сте виждали само подобна фасада, но в случая отзад има цяла сграда. На повечето места на които сте виждали екрани с реклами или събиране на имейли, те не са били част от отворена рекламна платформа. WiFi.bg е всичко отвъд този „екран“. Подобни комплексни решения като WiFi.bg са изключителна рядкост в светoвен мащаб, тъй като са трудни за цялостна реализация.

Какво печеля от включването на моя обект в WiFi.bg?
WiFi.bg е мрежа за мобилна реклама, която позволява на вашия рутер да показва реклами при свързването с Wi-Fi интернет в обекта ви. Печелите от излъчването на рекламите.

Подходящ ли е моя обект за Wi-Fi точка в WiFi.bg?
Ако имате заведение, хотел или друг търговски обект с активен Wi-Fi и пътникопоток от няколко хиляди човека всеки месец, то вие ще можете да се възползвате пълноценно от нашата система.

Работите ли с обекти из цяла България?
Да. Към момента обаче можем да ги обслужваме само дистанционно ако са извън София и са технически добре обезпечени.

Трябва ли да плащам инсталационна такса?
Не. Инсталацията се извършва безплатно от нашите специалисти. Също така, има възможност и ваше техническо лице да извърши нужните настройки на вашия рутер.

Има ли някакви други скрити такси?
Не. Печелим само ако печелите и вие. Смятаме, че така се прави най-добре бизнес.

Какви реклами ще се показват?
Рекламите, които ще се показват са напълно обвързани с типа бизнес, който имате. Показва се само най-релевантната информация на вашите потребители, за да може тя да бъде максимално ангажираща за тях. Примерно – ако сте ресторант, то тогава вашите клиенти ще виждат реклами за напитки, или ако сте хотел, ще се показват реклами от туристически агенции или реклама на събития, случващи се в града.

Мога ли да контролирам кои реклами да се показват?
Да. В профила си в WiFi.bg ще може да наблюдавате всички активни реклами, които се показват на вашия рутер. Може да изберете да откажете част от тях и те вече няма да се показват. Към момента, автоматично – на база категории, платформата не позволява на конкуретни бизнеси да се рекламират помежду си.

Преди рекламите да се покажат на вашата страница, те преминават през проверка от нашия екип.

Трябва ли аз да намирам рекламодатели?
Не. WiFi.bg се ангажира с намирате на подходящите за вашия бизнес рекламодатели. Имате възможност да наблюдавате активните реклами в профила си, като по ваша преценка може да отстранявате нежеланите реклами.

Къде точно се показва рекламата?
Когато потребителите се свържат с вашия Wi-Fi, автоматично ще се отвори браузърът им, където ще се покаже и самата рекламата. След като я видят, вече могат да решат дали да кликнат на нея и да се свържат с интернета или просто да се свържат с интернета, без да взаимодействат с рекламата. Примерна реклама, вижте тук.

Какво се показва, ако в момента няма реклами?
В този случай, позволяваме на вашият обект да показва безплатно реклами, свързани с вашите продукти и услуги. Примерно може да показвате реклами на определени продукти от менюто ви, на СПА центъра си или други реклами за вашия собствен бизнес.

Ако имам повече от един обект / заведение / хотел мога ли да ги рекламирам един друг?
Да и то безплатно.

Може ли аз да се рекламирам на други Wi-Fi точки?
Да. От създадения си профил може да изберете да показвате ваши реклами на други места, които биха били подходящи за вашия бизнес.

Включването в WiFi.bg оказва ли влияние на скоростта?
Не. Настройките, които ще бъдат направени на рутера ви нямат общо със скоростта на връзката. Единствената промяна е в това, че казваме на рутера ви да показва рекламите в браузъра на потребителите при свързване.

Какво се изисква от мен, за да се включа?
Нужно е да поддържате активна интернет връзка и да разполагате с възможност за Wi-Fi свързване с интернет. След това трябва да направите профил на обекта си в WiFi.bg, чрез който ще виждате статистиката за показаните реклами, използваемостта на интернет връзката и генерирания приход.

Кога и как мога да изтегля спечелените пари ?
При достигане на печалба от 100лв. ще можете да изтеглите вашите приходи от реклама по банков път.

Колко често излизат рекламите?
Рекламите се показват при всяко свързане в Wi-Fi връзката в обекта ви. Автоматично е заложена сесия от 1 час, като след изтичането й, рекламата се показва отново.

Мога ли да събирам имейли от посетители през WiFi.bg ?
Да, но чрез допълнителна страница. Т.е. можете да имате реклама, която казва например „Запишете своя имейл ако сте редовен клиент и спечелете ………. „. Тази реклама трябва да води към вашия (или друг) сайт и по-специално към форма за събиране на имейли, която трябва сами да осигурите.

Отварят ли се рекламите на всякакви устройства?
Да. Системата показва рекламата през броузър и всеки смартфон, таблет или лаптоп ще я възпроизведе.

Ако посетителите ползват само FACEBOOK ще видят ли рекламата ?
Да. Системата работи така, че още при свръзването с дадената Wi-Fi мрежа се активира броузъра на даденото устройство и се показва рекламата с бутона за потвърждаване на свързване към интернет. Т.е. – рекламата не може да бъде пропусната.

Какви настройки трябва да се направят, за да може рутера ми да показва реклами от WiFi.bg?
Настройките са специфични и варират на база типа и модела на рутера ви. Изпратете ни имейл със снимка на рутера ви или препишете конкретния тип и модел (примерно Linksys EA6900 ) и нашите специалисти ще ви върнат отговор с конкретните настройки, които трябва да се извършат.

Само вашите технически лица ли извършват инсталацията?
Не. Препоръчително е тя да се извърши от вашите технически лица, като може да разчитате на нас, за да ви изпратим наръчник как се настройва системата за всеки един различен модел рутер.

Ако не разполагате с техническо лице при вас, не е проблем да се свържете с нас, а ние ще изпратим специалист от нашия екип, за да направи нужните настройки. За момента можем да пратим екип на територията на гр. София.

Предстои ми смяна на рутер. Какъв да си купя?
Един добър вариант цена-качество е Ubiquity Unifi . Струва около 130лв. Той реално е „access point“ и не е точно рутер, но е едно от Wi-Fi решенията, които могат да бъдат достъпени дистанционно така, че да направим нужните настройки, независимо в коя точка на България се намирате.

Мога ли да оставя хората, които „пускат интернета“ да се свържат с вас за детайлите?
Да. След като се регистрирате в нашата система можете да помолите екипа, който се грижи за вашата интернет свързаност на обекта да координира с нас техническите детайли.

Вие предоставяте ли рутери ?
Не. На този етап WiFi.bg работи със съществуващата техника на дадената локация. По този начин можем да гарантираме безплатно свързване и нулева начална инвестиция за дадения търговски обект.

Мога ли лесно да се отпиша от WiFi.bg ?
Да. Ако поради някаква причина рекламната платформа не работи за вас можете лесно да се върнете към първоначалните настройки на вашата Wi-Fi връзка.

Ако съм сисадмин и обслужвам много хотели/заведения, мога ли да печеля допълнително?
Да. Моля вижте страницата с партньорската ни програма или се свържете с нас директно.

Може ли да се включат приятели от чужбина с хотел / ресторант?
Да. За тях направихме международната версия на сайта : W1Fi.com ( на английски език )

Защо да рекламират при вас, а не в Google?
+ WiFi.bg осигурява на вашите реклами в пъти по-висок CTR, което означава повече пари за вас
+ WiFi.bg ви дава възможност за таргетиране без аналог към хора на дадено място в даден час
+ WiFi.bg е интересен нов канал за реклама
+ WiFi.bg решава проблема с банер слепотата
+ едното не изключва другото : пробвайте кое работи най-добре за вашия бизнес

Може ли в един и същи обект да има повече от 1 място за реклама?
Да. Например рекламодателите имат свободата да пускат реклама в някой хотел на конкретен етаж, рутер. Всеки рутер е отделна точка за дадения обект и може да бъде избрана като отделен рекламен канал.

Може ли да пускам рекламите си сам, без да ползвам услугите на рекламна агенция?
Да, но е порепоръчително ако не работите с агенция, да работите поне с някой ваш консултант. Той ще успее чрез различни копирайт и дизайн методи да получи по-добра възвръщаемост за вашата инвестиция.

Подходяща ли е платформата за големи събития ?
Да. Можем да ви съдействаме да пуснете реклами през WiFi.bg на вашето събитие, на което вече има безплатна Wi-Fi връзка. Икономически има смисъл да го правите ако присъстват поне няколко хиляди човека. Свържете се с нас, за да обсъдим параметрите.

Защо да се включа в платформата точно сега?
Първите са винаги с предимство. Обектите, които се присъединят сега ще получат ексклузивно обслужване и допълнителен съпорт. Предвиждаме отразяване в блога на сайта, както и други имиджови бонуси.

Ще качвате ли нова информация ?
Постоянно обновяваме сайта и допълваме ново съдържание, включително дописваме нови въпроси и отговори.

 

__

 

Кликнете тук, ако имате други въпроси